Виетнам

Виетнам - новото лице на Индокитай 10.02.2020г.
Маршрут:
София – Доха – Ханой – Халонг Бей – Дананг – Хой Ан – Хюе – Хо Ши Мин – Делтата на Меконг – Хо Ши Мин – Доха - София

Продължителност:
9 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
10.02.2020 г.

Цена от: 2998 лв.
Програма
Хотели по програмата
Допълнителна информация
1-ви ден
Среща на летище София и полет с Катарските авиолинии през Доха за Ханой.

2-ри ден Ханой (вечеря)
Кацане на летище Ной Бай във виетнамската столицата. Ханой буквално означава „град между две реки”. Той е втори по големина след Сайгон. Градът е с много зеленина и прекрасна френска колониална архитектура. Ханой се слави с отлични ресторанти, предлагащи виетнамска, западна и друга азиатска кухни. Посрещане от партниращата виетнамска агенция и трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря.
Нощувка в Ханой.

3-ти ден Ханой (закуска, вечеря)
След закуска в хотела се отправяме на целодневен тур, в който ще видим: площад Ba Dinh, на който се намира мавзолеят Хо Ши Мин – ще разгледаме мавзолея отвън, както и къщата на Хо Ши Мин; Храма на литературата, който подслонява първия Имперски университет на Виетнам - построен през 1070г. от император Лай Тан Тонг; сградата на Операта от 1911г; Етнографският музей (затворен в понеделник), улица Hang Giay, подходящо място за избор на подаръци и сувенири; Храмът Нгок Сон – разположен на малко островче в езерото Хоан Кием (Езерото на завръщането на меча), за което се споменава в различни легенди. До островчето се стига по емблематичен червен мост. Едночасова разходка с рикша-велосипед из тесните улички на старата част на Ханой. Вечеря.
Нощувка в Ханой.

4-ти ден Ханой – Круиз в залива Халонг: 170 km (закуска в хотела, обяд на джонка с прясно уловена риба, вечеря)
След закуска в хотела се отправяме към залива Халонг - едно от седемте природни чудеса на света, под егидата на ЮНЕСКО от 1994г., за да се качим на традиционен дървен кораб /т.нар. джонка/ за 4-часов круиз из приказния залив. Обяд с пресен морски улов на борда на корабчето-джонка. Ще посетим уникално красиви пещери и ще разгледаме изключително причудливите малки островчета, всяко от които е наименовано според формата си. Някои от островите са дом на цели плаващи селища на местни рибари, а прекрасната природа и плитките лазурни води на кроткото море галят погледа и предлагат спокойствие и отмора. Ще разгледаме вечерния пазар. Вечеря.
Нощувка в Халонг.

5-ти ден Ханой – Дананг – Хой Ан (закуска, вечеря)
След закуска трансфер до летището в Ханой за едночасов полет до Дананг. Пристигане и трансфер до Хой Ан.
Градът е известен като архитектурен и културен център, разположен на двата бряга на река Ту Бон. Живописните улици са изпълнени с десетки магазини, бутици, художествени галерии и прекрасни сгради.
В сърцето на малкото крайбрежно градче се намира едно архитектурно съкровище, което е илюстрация както за симбиозата от японско, китайско, европейско и виетнамско влияние, така и за славните дни, които селището преживява през 16 век. По онова време река Ту Бон е пълна с търговските кораби на различни народи, а пристанището Фай Фо играе важна роля в търговията по море. Ще разгледаме Японския и Китайския квартал, където ще посетим храмове, пагоди, обществени сгради, традиционни магазини, местни пазари и други забележителности и ще наблюдаваме работата на занаятчии. Вечеря.
Нощувка в Хой Ан.

6-ти ден Хой Ан – Дананг – Хюе (закуска, вечеря)
След закуска отпътуваме за древната имперска столица на династията Нгуен - Хюе, като ще направим стоп в Дананг – най-важното пристанище, разположено на брега на Южнокитайско море.
Тук ще посетим Музеят Шам - ще видим експонати на глинени и каменни скулптури от 7-15 век - олтари, образите на Брахма, Шива и Вишну. И още: Селището Нон Нуок, което има двеста годишна история в сферата на изящното изкуство и се намира в подножието на Мраморните планини. Продължаваме към Хюе, където ще разгледаме Кралската цитадела, изградена през 1804 г, мавзолея на крал Минх Манг и Пагодата Тиен Му - един от най-старите мавзолеи на крал Ту Дук (управлявал 1848-1883) и крал Каи Дин (управлявал 1916- 1925). Паметниците, проектирани от самите крале приживе, са били използвани също и като места за честване на празници. Круиз по Парфюмената река. Вечеря.
Нощувка в Хюе.

7-ми ден Хюе - Хо Ши Мин (закуска, вечеря)
Закуска в хотела. Трансфер до летището за сутрешен полет до Хо Ши Мин. Посрещане на летище Tan Son Nhat и трансфер до хотела.
Следобед ще разгледаме забележителностите на град Хо Ши Мин (по-рано наричан Сайгон). Ще посетим Историческия музей (затворен в понеделник), Двореца на обединението (бившия президентски дворец), Централната поща и след това ще направим кратка разходка по търговската улица Dong Khoi (бивша Rue Catinat) от Катедралата копие на Нотр Дам (разгледане отвън поради реконструкция на сградата) до Градския театър.
Катедралата е построена в периода 1863-1880г., от френските колонизатори и е изградена изцяло с материали, внесени от Франция.
Отправяме се към оживения Cho Lon (Китайския квартал). Посещение на храма Тиен Хау, посветен на Небесната покровителка на търговците и моряците, където по традиция винаги цари тишина и спокойсвтие. Вечерта круиз по река Сайгон с включена вечеря.
Нощувка в Хо Ши Мин.

8-ми ден Хо Ши Мин – Ми То – Хо Ши Мин (закуска, обяд, вечеря)
Закуска в хотела. Отправяме се на двучасово пътуване на 75км. от Хо Ши Мин през живописни оризови плантации, овощни градини и малки селца, които ще ни отведат до Ми То – първия оживен град по делтата на Меконг – това е азиатската Лета на забравата и възкресението.
Екскурзията продължаваме с лодка из делтата на река Меконг. Ще спрем на някои от островчетата, за да посетим домовете на хората от провинция Бен Тре и овощни градини, където можем да опитаме местни плодове - ананаси, диня или кралски банани, а също и натурален пчелен мед, пчелен прашец и сладко и да се насладим на южновиетнамски фолклор.
За повече настроение ще се повозим на конска каруца из малките селски улички, а с китайска плоскодънна лодка (sampan) ще преминем през сенчести поточета заобиколени от кокосови палми.
За обяд ще бъде сервиран известен местен виетнамски специалитет от Меконг.
Връщаме се в Хо Ши Мин. Вечеря.
Нощувка в хотела.

9-ти ден Хо Ши Мин – отпътуване (закуска)
Закуска в хотела. Трансфер до летището в Хо Ши Мин за полет в 08:55ч. през Доха за България. Пристигане в София в 21:15ч.
Essential SSL